« terug naar vorige pagina

Fit 4 Fun

Het is op dit moment niet mogelijk om jouw kind aan te melden voor Fit 4 Fun in Oosterhout. Zodra we weer van start gaan in Oosterhout, laten we je dat op deze pagina weten.

Je kunt jouw kind wel aanmelden voor Fit 4 Fun in Made. 

Bel: (0162) 24 77 77    

Mail: info@zohealthy.nl

 

Fit 4 Fun is een gevarieerd sportprogramma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil helpen veranderen van kinderen met overgewicht samen met hun ouders en/of verzorgers. ZoHealthy biedt het Fit 4 Fun programma aan voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar in de gemeente Oosterhout en Made.

Op naar een gezonde leefstijl

Jouw zoon of dochter gaat samen met jou proberen om een gezondere leefstijl aan te leren. Door kleine veranderingen in eet- en leefgewoonten aan te brengen, kunnen kinderen namelijk blijvend een gezond gewicht bereiken. Waardoor gezondheidsproblemen nu en in de toekomst vaak kunnen worden voorkomen. Daarnaast gaat je kind meer bewegen/sporten met de beweegcoach en de kinderfysiotherapeut. Ook wordt gekeken naar een passende aansluiting bij een sportvereniging wanneer dit niet het geval is. 

Team van zorgverleners

Jij en je kind hoeven het niet alleen te doen. Bij het aanleren van een positieve leefstijl worden jullie ondersteund en begeleid door een team van zorgverleners. Het team bestaat uit een diëtist, kindercoach, kinderfysiotherapeut, beweegcoach en natuurlijk jij als ouder.

Wat houdt het programma in?

Het Fit 4 Fun programma duurt in totaal 1,5 jaar en bestaat uit 3 fasen.

De eerste intensieve fase (zes maanden) bestaat uit 2x per week een leuk en zeer afwisselend sportprogramma, aangevuld met individuele gesprekken met de kindercoach, diëtist en kinderfysiotherapeut.

In de sportfase van het programma (zes maanden) komen de kinderen 1x per week voor het sporten bijeen en sporten de kinderen 1x per week bij een zelfgekozen sportclub of beweegactiviteit

De follow-up-fase (een jaar) begint tegelijkertijd met de tweede fase en bestaat uit twee voortgangsbesprekingen en een viertal vragenformulieren (na twee jaar). Waar nodig zullen ook de gesprekken met de diëtist en kindercoach worden vervolgd.

Vergoeding

Het merendeel van de kosten van Fit 4 Fun wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. Dit is echter verschillend per zorgverzekeraar en afhankelijk van je aanvullende verzekering. Kijk in jouw polis of vraag het na bij je zorgverzekeraar. Er is een ouderbijdrage van € 15,00 per maand.