« terug naar vorige pagina

Je wilt beter slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor een goede gezondheid. Toch wordt het belang van goede slaap door veel mensen onderschat. Want hoewel 63% van de Nederlanders niet positief is over de kwaliteit van zijn of haar nachtrust ondernemen maar weinig mensen actie om deze te verbeteren.

Terwijl je met slaaptraining/-educatie verandering kunt brengen in jouw slaappatroon.

 


Kwaliteit van slaap

Slapen gaat niet alleen over het aantal uren wat je per nacht slaapt (slaapkwantiteit), maar vooral over hoe effectief je slaapt (slaapkwaliteit). Goede slaap zorgt ervoor dat je hersenen de kans krijgen zich te herstellen. Waardoor je de emoties van de dag goed kunt verwerken en je bovendien onthoudt wat je overdag leert.

Om de kwaliteit van slaap te beoordelen wordt er gekeken naar 3 aspecten: moeite met in slaap vallen, moeite met doorslapen en vroeg wakker worden. De meeste mensen (49 % van de Nederlanders) hebben vooral moeite met doorslapen.

Wat levert een goede nachtrust je op?

  • Verbeterd geheugen
  • Verhoogd concentratievermogen
  • Minder kans op ziekte
  • Betere weerstand
  • Sneller herstel van spieren en weefsel
  • Meer controle over je gewicht
  • Positievere kijk op het leven
  • Toenemende creativiteit

Waarom wil jij beter slapen? 

De aanpak van het bereiken van een gezonder slaappatroon is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oorzaken, de kwaliteit van jouw slaap, hoe lang je al slecht slaapt etc. 

Ontevreden over slaapkwaliteit

Als je nog geen klachten ervaart door slapen, maar niet tevreden bent over je kwaliteit van slaap kun je ook aan de slag met het verbeteren van jouw nachtrust. Want voor jouw gezondheid is het essentieel dat je slaapkwaliteit goed is of dat je geen slaapproblemen ontwikkelt in de toekomst. Met onze preventieve (online) workshop leren we je hoe hier aan kunt werken.

Lichamelijke- en fysieke klachten

Als jij klachten ondervindt door slecht slapen die jouw dagelijks functioneren en jouw psychische- en fysieke gezondheid negatief beïnvloeden dan lukt het vaak niet om zelf deze cyclus te doorbreken. Met slaaptraining kunnen we hierin ondersteunen en begeleiden en geven we je handvatten om te werken aan een verbeterde nachtrust.

Slaap beter met ZoHealthy

Onze slaaptraining en online workshops zijn ontwikkeld in samenwerking met Kempenhaeghe, Centrum voor Slaapgeneeskunde. De begeleiding wordt verzorgd door onze ervaren coaches die hiervoor ook zijn opgeleid door Kempenhaeghe. Middels voorlichting en advies helpen zij jou bij het verbeteren van de kwaliteit van jouw slaap.

Aanmelden slaaptraining

Je kunt je voor de slaaptraining rechtstreeks aanmelden via onderstaande button. Bekijk hier wat de kosten zijn voor deelname. 

Aanmelden slaaptraining Beter slapen

Lees meer over de slaaptraining