« terug naar vorige pagina

Gezond met Coaching op Leefstijl (voorheen Overgewicht te lijf)

Je wilt gezonder worden

Bijna de helft van de volwassenen in Nederland heeft overgewicht. Misschien ben jij ook te zwaar. Je loopt dan meer risico op een slechte gezondheid dan bij een gezond gewicht.

Maar het is niet makkelijk om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven. Voeding, beweging, slaap en ontspanning hebben invloed op je gewicht en je gezondheid. Wanneer deze op de juiste manier met elkaar in balans zijn, leef je gezonder.

Ik wil gezonder worden

 

Krijg je leefstijl in balans

Met het programma Coaching op Leefstijl (CooL) helpen wij je met het vinden van deze gezonde balans. Het CooL-programma is opgenomen in de basiszorgverzekering, zodat iedereen die voldoet aan de voorwaarden zonder kosten kan deelnemen. Lees verder voor deze voorwaarden.

Samen met een leefstijlcoach

Tijdens jouw deelname word je vanaf het begin tot het einde begeleid door een leefstijlcoach. Een leefstijlcoach is opgeleid om je te leren gezondere keuzes te maken in je dagelijks leven.

Samen met je leefstijlcoach maak je een plan waarmee je jouw doelen kunt behalen. Een plan wat past bij jouw wensen, interesses én mogelijkheden. Zodat je jouw gezonde leefstijl ook kunt volhouden.

Het programma

Het veranderen van je gewoontes kost tijd. Daarom duurt het programma 2 jaar. Zodat jij voldoende tijd en ondersteuning krijgt om nieuwe gewoontes te oefenen. In deze periode heb je gesprekken apart met je leefstijlcoach. Daarnaast kom je samen met andere deelnemers onder leiding van jouw leefstijlcoach.

Tijdens jouw deelname gebruik je een handig werkboek met daarin informatie en opdrachten die je verder helpen. Ook kun je, als je dat wilt, aan de slag met online zelfhulptrainingen voor ondersteuning bij klachten als slecht slapen, somberheid etc.

Ook kijken jullie samen welke sport of welke vorm van beweging bij je past. Zodat je daarmee kunt starten bij jou in de buurt. Omdat iedere deelnemer anders is, gaan we tijdens het programma niet samen sporten. 

Voor wie?

Je kunt aan het programma meedoen wanneer je 18 jaar of ouder bent en je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden:

Je hebt een:

  • Body Mass Index* (BMI) van 30 of hoger
  • BMI van 25 of hoger + een middelomtrek van minimaal 102 cm (mannen) of 88 cm (vrouwen)
  • BMI van 25 of hoger + bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekte (vraag dit na bij je huisarts)

Vergoeding zorgverzekeraar

Wanneer je voldoet aan één van bovenstaande voorwaarden wordt jouw deelname helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. Deelname heeft geen invloed op je eigen risico.  

Meer informatie over de overige vergoedingen kun je vinden in onze folder Leefstijl in balans – Coaching op Leefstijl (CooL).

Wil jij starten met gezonder worden? 

Bekijk onze agenda voor een leefstijlcoach bij jou in de buurt. Zodat je weet waar en wanneer je kunt starten.

Meld je vervolgens op 1 van deze manieren aan:

Ik wil starten met gezonder worden

Download de folder 

Download hier de volledige folder met alle informatie die je nodig hebt om te kunnen starten met Leefstijl in balans.