« terug naar vorige pagina

BeweegKuur

Wat is de Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Een GLI is een programma waarin je advies en begeleiding krijgt over: (de combinatie van) gezonde voeding, gezonde gewoontes en gezonde beweging. Door hierin veranderingen te maken die je kunt volhouden, wordt jouw gezondheid beter en voorkom je gezondheidsklachten.

In Nederland zijn verschillende GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering (bekijk hier onder welke voorwaarden). BeweegKuur is 1 van deze programma’s.

Iedere GLI duurt 2 jaar. Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken onder begeleiding van zorgverleners. Het aantal bijeenkomsten, gesprekken en zorgverleners verschilt per GLI-programma. In het 1e jaar leer je je leefstijl te veranderen. In het 2e jaar leer je de veranderingen vol te houden.

Ik wil starten met een gezonde leefstijl

Het GLI-programma BeweegKuur

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma van BeweegKuur en de actieve manier van begeleiding. Je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma. Samen met de leefstijlcoach maak je een plan voor het eerste jaar. 

0-12 maanden

  • Je maakt een individueel beweegplan met een beweegprofessional.
  • Je volgt 2 bijeenkomsten met je eigen groep onder leiding van de beweegprofessional.
  • Met de diëtist maak je een individueel voedingsplan. Daarnaast volg je 3 groepsbijeenkomsten met de diëtist.
  • Met je leefstijlcoach heb je 7 individuele gesprekken.
  • Je maakt ook kennis met verschillende sporten en beweegactiviteiten in de buurt. De buurtsportcoach helpt je om een sportclub of beweegactiviteit te vinden die bij je past, zodat beweging een onderdeel wordt van je leven.

12-24 maanden

  • Met de beweegprofessional heb je 1 groepsbijeenkomst waarin je bespreekt hoe het gaat met bewegen.
  • Onder begeleiding van de diëtist heb je 3 bijeenkomsten met je eigen groep. Eventueel heb je hierna nog 3 individuele vervolggesprekken met de diëtist.
  • Verder zijn er 5 individuele gesprekken met je leefstijlcoach. Daarin bespreek je wat er goed gaat en wat niet. Samen kijken jullie naar oplossingen waar deze nodig zijn.

Wil jij starten met gezonder worden? 

Bekijk onze agenda voor een leefstijlcoach of een GLI bij jou in de buurt. Zodat je weet waar en wanneer je kunt starten.

Meld je vervolgens op 1 van deze manieren aan:

  • Meld je direct aan via deze button

Ik wil starten met een gezonde leefstijl

⇒ Welke GLI past bij jou? 

Er zijn in Nederland 7 GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering. BeweegKuur is 1 van deze programma’s. Het is belangrijk dat je kiest voor een GLI die bij jou past. Met de handige keuzehulp maak je de juiste keuze. Niet alle GLI’s zijn in iedere regio of woonplaats beschikbaar. Bekijk hier waar we de GLI van jouw keuze aanbieden.

Ga naar de website van BeweegKuur voor meer informatie