« terug naar vorige pagina

Samen Sportief in Beweging (SSIB)

Wat is de Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Samen Sportief in Beweging (SSIB) is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Een GLI is een programma waarin je advies en begeleiding krijgt over: (de combinatie van) gezonde voeding, gezonde gewoontes en gezonde beweging. Door hierin veranderingen te maken die je kunt volhouden, wordt jouw gezondheid beter en voorkom je gezondheidsklachten.

In Nederland zijn 4 verschillende GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering (bekijk hier onder welke voorwaarden). SSIB is 1 van deze 4 programma’s.

Iedere GLI duurt 2 jaar. Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken onder begeleiding van zorgverleners. Het aantal bijeenkomsten, gesprekken en zorgverleners verschilt per GLI-programma. In het 1e jaar leer je je leefstijl te veranderen. In het 2e jaar leer je de veranderingen vol te houden.

Ik wil starten met gezonder worden

Het GLI-programma Samen Sportief in Beweging

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma SSIB en je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma. Samen met de leefstijlcoach maak je een plan voor het eerste jaar.

Basiscursus 8 weken (3 uur per week)

Je start met een basiscursus van 8 weken die je volgt met buurtgenoten die ook fitter willen worden.

  • Samen ga je 2 keer per week sporten onder begeleiding van de beweegprofessional en leer je hoe leuk bewegen kan zijn.
  • Daarnaast kom je 1 keer per week samen met de voedingsprofessional om te leren over gezonde voeding.
  • Je krijgt een aantal lessen van sportaanbieders uit jouw buurt.
  • Jouw leefstijlcoach helpt je om een sportclub of beweegactiviteit te vinden die bij je past, zodat beweging een onderdeel wordt van je leven.

9 weken – 12 maanden

  • Na de basiscursus kom je nog 3 keer met je eigen groep bij elkaar. De leefstijlcoach neemt tijdens het jaar regelmatig contact met je op, om je te ondersteunen bij het volhouden van je nieuwe gezonde gewoontes.

13 – 24 maanden

  • Je hebt 3 bijeenkomsten met je eigen groep.
  • Daarnaast heb je 5 individuele gesprekken met je leefstijlcoach. Daarin bespreek je wat er goed gaat en wat niet. Samen kijken jullie naar oplossingen waar deze nodig zijn.

Wil jij starten met gezonder worden? 

Bekijk onze agenda voor een leefstijlcoach of een GLI bij jou in de buurt. Zodat je weet waar en wanneer je kunt starten.

Meld je vervolgens op 1 van deze manieren aan:

  • Meld je direct aan via deze button

Ik wil starten met gezonder worden

⇒ Welke GLI past bij jou? 

Er zijn in Nederland 4 GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering. SSIB is 1 van deze 4 programma’s. Het is belangrijk dat je kiest voor een GLI die bij jou past. Met de handige keuzehulp maak je de juiste keuze. Niet alle GLI’s zijn in iedere regio of woonplaats beschikbaar. Bekijk hier waar we de GLI van jouw keuze aanbieden.

Ga naar de website van SSIB voor meer informatie