« terug naar vorige pagina

Lokale samenwerkingspartners

ZoHealthy werkt nauw samen met partners in diverse disciplines in het bereikbaar maken van een gezonde leefstijl voor iedereen.

Deze samenwerkingspartners organiseren aanvullende ondersteuning en – activiteiten die kunnen bijdragen aan het verliezen van gewicht voor deelnemers van het Leefstijl in balans.

Deelname aan sport- of beweegactiviteiten via één van onze partners zal de overstap naar een lidmaatschap van een sportvereniging, doordat er sportieve vooruitgang wordt geboekt, helpen verkleinen.

De kosten voor deze activiteiten komen voor eigen rekening. Je kunt bij je zorgverzekeraar informeren welke kosten, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of diëtist, wel voor vergoeding in aanmerking komen.

Hieronder vind je een overzicht van het huidige aanbod. 


Regio Oosterhout


 

Get in shape bij Broeders Sport en welzijn centrum

Broeders Sport en welzijn centrum brengt samen met ZoHealthy mensen in beweging met bokslessen. Boksen is een effectieve en leuke manier om overgewicht te lijf te gaan. Tijdens de lessen werk je ook automatisch aan je zelfvertrouwen, discipline en incasseringsvermogen. De lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk.

Lesmomenten: maandag 9.00-10.00 uur & maandag en donderdag 18.45-19.45 uur 
Kosten: 1x per week: €25,- per maand / 2x per week: €35,- per maand
(bij 1x per week les is afwisselen tussen lesmomenten mogelijk)
Locatie: Abdis van Thornstraat 40 in Oosterhout

Voor meer informatie of een proefles kunt je direct contact opnemen met Robert Broeders
op telefoonnummer: 06-50634549. Of meld je aan voor een proefles met onderstaande button. 

Aanmelden voor een proefles

 


 

Wandel Challenge

Diverse zorgpartners in de regio hebben in samenwerking met de buurtsportcoach een Wandel Challenge georganiseerd voor iedereen voor wie het goed is om meer te bewegen. Gedurende een aantal weken gaat iedere deelnemer de uitdaging aan om zijn of haar loopafstand stap voor stap te vergroten. De Wandel Challenge wordt georganiseerd in Geertruidenberg, Oosterhout en Drimmelen.


Op dit moment is deze groep vol. Zodra je je weer kunt aanmelden, lees je dat hier.

 

Wandelbootcamp i.s.m. Atletiek- en Trimvereniging Scorpio

Wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen. Tijdens de Wandelbootcamp bij Scorpio wordt er gewerkt aan het bereiken van deze positieve effecten door het verbeteren van spierkracht en conditie. Bovendien draagt wandelen in de buitenlucht bij aan een gezond geestelijk welzijn.

Er wordt in een stevig tempo gewandeld waardoor de hartslag wordt verhoogd, waarmee je je conditie verbetert. Daarnaast worden er spierversterkende oefeningen uitgevoerd om jouw lichaam sterker te maken.

De bootcamps starten op de atletiekbaan van Scorpio. Maar er zal ook gewandeld worden in de bossen van Oosterhout (niet in de winter).

Tijd: Woensdag 19.30 uur – 20.45 uur 
Locatie: Atletiek- en Trimvereniging Scorpio, Wilhelminakanaal Zuid 78 in Oosterhout
Kosten: € 32,- per kwartaal 

Voor meer informatie of een proefles kun je terecht bij Renate Boudewijns.

Ik wil me aanmelden voor de Wandelbootcamp

 


 

Wandelbootcamp+ i.s.m. Wandel+Lisette

De Wandelbootcamp+ is een sportieve training voor de wandelaar die de Wandelbootcamp is ontgroeid of wat meer geoefend is in het wandelen.  Tijdens deze bootcamps in het bos wordt er op stevig tempo gewandeld in combinatie met spierversterkende oefeningen. Hiervoor gebruiken we alles wat het bos te bieden heeft, zoals boomstammen, heuvels en bankjes. De training doen we met een vaste groep. 

Tijd: Donderdagochtend 10.30 uur -11.30 uur 
Startlocatie: Brasserie Woods, Veekestraat 19, Oosterhout
Kosten: € 49,95 voor 10 strippen (1 jaar geldig) 

Meld je aan (voor een proefles) bij Lisette Martens via 06 – 11 88 5938 of info@wandelpluslisette.nl. 
Voor meer informatie kun je ook bij Lisette terecht. 

Ik wil me aanmelden voor de Wandelbootcamp+

 


 

Fysiotherapie bij BeweegExpertise

Indien je lichamelijke klachten hebt die je belemmeren bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl kun je samen met de leefstijlcoach bepalen of ondersteuning van een fysiotherapeut wenselijk is.

ZoHealthy werkt nauw samen met BeweegExpertise. Je kunt ervoor kiezen aanvullend gebruik te maken van fysiotherapie bij deze praktijk. Het door jou te volgen behandelingstraject zal dan in overleg met de leefstijlcoach starten. Indien je reeds onder behandeling bent van een fysiotherapeut kun je uiteraard daar onder behandeling blijven.

 


 

Diëtist ABCdiëtistennetwerk

Wanneer  je achterliggende gezondheidsklachten hebt dan kan het noodzakelijk zijn de hulp van een diëtist in te roepen. Deze kan je de juiste handvatten geven voor een gezonde leefstijl bij bijvoorbeeld diabetes of hartproblematiek.

ZoHealthy heeft een nauwe samenwerking met ABCdiëtistennetwerk, zodat je eenvoudig een diëtist uit dit netwerk kunt inschakelen. Jouw leefstijlcoach informeert u hier graag over. Je kunt vanzelfsprekend ook gebruik maken van de diensten van je eigen diëtist.

 


 

Wandel+Lisette

Bij Wandel+ Lisette werk je al wandelend aan je conditie of herstel. Onder leiding van Lisette Martens kun je in een ongedwongen sfeer individueel of in een klein groepje lekker buiten bewegen. De basis is wandelen en tussendoor doen je samen met Lisette allerlei oefeningen om lichaam en geest te trainen.

Wandelen doe je in principe door het Oosterhoutse bos, maar elders of vanuit huis wandelen kan natuurlijk ook. Meer informatie vind je op de website van Wandel+ Lisette.