« terug naar vorige pagina

Onze leefstijlcoaches in regio Gouda

Marcia Backer / Boskoop


Ellen Boes / Moordrecht


Bertina van Dolder / Gouda

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je wat je altijd kreeg. Dat weet je allang. Je wilt het anders. Diëten en lijnen werkt niet. Weg met die frustrerende jojo weegschaal. Je wilt je richten op je gezondheid en op blijvende leefstijlverandering. 

Ik ben Bertina van Dolder, een ervaren en gecertificeerd leefstijlcoach in mijn praktijk Het Leefstijlburo. Al  meer dan 12 groepen deelnemers heb ik binnen GLI CooL begeleid naar gezonder leven door praktische handvatten in gedrag en mindset. Zodat je van weten naar doen gaat. Misschien iets voor jou?

In CooL stappen we uit de dwingende klem van wilskracht, discipline en dieetregels. Ik begeleid je in het bepalen wat je nu écht belangrijk vindt. Wat voor iemand wil je zijn in je leefstijl? Hoe ziet dat er uit in gedrag? Wat zie ik je dan doen? We gaan oefenen en experimenteren met kleine haalbare stapjes die passen in jouw leven. Successen vieren en meer doen van wat wél werkt. Zodat je het blijft doen. Of het nu in beweging, voeding, slaap of ontspanning is, jij bepaalt wat je wilt veranderen en oefenen. Je vaart je eigen koers. En natuurlijk komt er een moment van terugval, dat is heel normaal in een veranderingsproces. Je bent geen mislukking, je bent menselijk. Juist dan oefen je met de strategieën die je hebt geleerd om terug op koers te stappen. Zodat je gezonder leert leven. Niet voor even maar voor het leven.

Als je focus op resultaat zul je niet veranderen. Als je focust op verandering zul je resultaat zien.

Website / LinkedIn / Instagram / YouTube / E-mail Bertina

Samenwerkingspartner: Powerwalkingclub Gouda / Partner Preventieakkoord Gouda


Suzan Hartog / Gouda

Ik ben Suzan Hartog, leefstijlcoach en stoppen-met-roken coach in Gouda. Elke dag ben ik weer dankbaar dat ik me gezond voel. Het mooie vind ik dat je zelf veel invloed hebt op je gezondheid, maar ik weet ook hoe moeilijk het is om gezonde gewoonten aan te leren. Dat is de reden dat ik de opleiding tot leefstijlcoach heb gedaan: support geven bij jouw leefstijlverandering. 

Voeding, bewegen, roken, spanningen: ze beïnvloeden je gestel en humeur. Hoe mooi is het als jij je leefstijl goed in balans hebt en je je daardoor fit(ter) en vrolijk(er) voelt.
Tijdens de coachingssessies help ik jou stap voor stap bij het ontwikkelen van een gezonde(re) leefstijl die bij jou past. Jij bepaalt de doelen, ik help jou die te behalen.

Instagram / Facebook / Mail Suzan


Cora Heppe / Gouda

Door mijn interesse in zingeving en zorg heb ik ruim 25 jaar in de welzijnswereld van de zorg gewerkt. Na een burn-out, was ik gefascineerd hoe eigen regie je gezondheid en vitaliteit kan beïnvloeden. Sinds 2019 ben ik een geregistreerde HBO-geaccrediteerde leefstijl- en vitaliteitscoach en -trainer. Mijn aanbod: CooL, individuele coaching, Long COVID, Vitaal Mantelzorg.

Gezondheid en geluk gaan hand in hand. Goed voor jezelf zorgen draagt bij aan je gevoel van geluk. We willen wel gelukkig zijn, maar zorgen niet altijd goed voor onszelf. Hoe komt dat? En hoe doe je dat wel? Dat vind ik interessant en daar gaan we aan werken. Mijn interessevelden zijn heel breed: boodschappensafari, hormonen, menopauze en dementie/ouderdom.

Gelukkig gezond!

Website / E-mail Cora

Samenwerkingspartners: Bertina den Dolder / Suzan Hartog


Natalie Hofman / Moordrecht

Ik ben in 2015 afgestudeerd als fysiotherapeute en ik heb mij daarna gespecialiseerd in de geriatrie. Hier begeleid ik mensen om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te behouden of onderhouden, ondanks de beperkingen die sommige ziektes en het ouder worden met zich mee brengen.

Ontspanning, slaap, voeding en bewegen zijn belangrijke factoren voor een gezonde levensstijl. Het is fijn om iemand zijn kennis over deze onderwerpen te vergroten en te motiveren om naar een zo optimaal mogelijk en gezonde levensstijl te werken.

Website / E-mail Natalie


Andrea Hoogland / Gouda


Lisanne Kagie / Moerkapelle

Ik ben in het jaar 2019 afgestudeerd als fysiotherapeut. In juni 2022 heb ik de opleiding als leefstijlcoach afgerond. Zelf ben ik veel met leefstijl bezig geweest en ben ik veel afgevallen om lekker in mijn vel te komen. Doordat ik zelf ben afgevallen weet ik hoe moeilijk het kan zijn om dit vol te kunnen houden, hierdoor kan ik juist jullie goed daar in begeleiden!

Als je lekker in je vel zit, gaat de rest bijna vanzelf! Door te werken vanuit deze visie neem ik alle gebieden mee voor een gezonde leefstijl. Ik vind het belangrijk dat de onderdelen in balans zijn. Hieronder valt beweging, voeding, slaap, stress maar ook ontspanning. Zodra het in balans is, werkt het lichaam optimaal waardoor je meer energie krijgt en gewicht verliezen.

Lekker in je vel is belangrijk.

Website / E-mail Lisanne


Margôt van Kampen / Waddinxveen

Als fysiotherapeut en leefstijlcoach heb ik al vele jaren ervaring in het coachen op balans. Balans in bewegen en verkrijgen van fysieke klachten. Balans in belasting en belastbaarheid en hoe kan ik doseren en organiseren in mijn werkzaamheden. Verdieping gemaakt in wat voeding betekent voor het functioneren van je lichaam en hoe je energie kan overhouden.

De mens is uniek gemaakt en lichaam en geest zijn één. Het leven is een zoektocht naar balans in al zijn facetten. Samen met de cliënt hiernaar op zoek gaan, is mijn passie!


“Pluk de dag”
Wat op je pad komt, komt niet voor niets. 
Zoek het positieve in de boodschap.

Website

Samenwerkingspartners: Gabriëlle Frijns (diëtist) / Patricia Vermeulen (diëtist) 


Krista van Kempen / Boskoop


Sharon Overbeek / Gouda


Annemieke Oudijk / Gouda

Ik ben sinds 2003 werkzaam bij FysioVisiq als fysiotherapeute, oedeemtherapeute en sinds kort ook als leefstijlcoach. Ik ben aangesloten bij het Chronisch ZorgNet en OncoNet. Ook begeleid ik onze sportgroepen en geef ik af en toe een lesje Pilates.

Bij FysioVisiq zijn er 4 therapeuten die het programma gaan begeleiden. Allen zijn we opgeleid tot leefstijlcoach. Wij gaan ons met name bezighouden met de beweging en het gedrag. Wij hopen zo mensen te helpen tot een gezondere leefstijl en het vinden van plezier in bewegen. 

Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn is wat je doet.

Website


Tanja Rietveld – te Poele / Oudewater


Bas Spruijt / Oudewater

Ik ben Bas Spruijt, sinds 2017 afgestudeerd fysiotherapeut en sindsdien werkzaam bij Fysiotherapie Oudewater. In 2019 heb ik de HBO-opleiding Leefstijlcoach afgerond en in 2021 ben ik gestart met de specialisatie sportfysiotherapie.

Ik ben ervan overtuigd dat je leefstijl, en de mate waarin sport en bewegen daarin thuishoort, van invloed is op je fysieke en mentale gezondheid. Ik vind het een uitdaging om je te ondersteunen bij het vinden van de balans tussen bewegen, voeding, slapen en ontspanning zodat je weer energiek en fit in het leven staat en kan genieten van elke dag.

Geniet van het leven en maak van elke dag een mooie dag! 

Website

Samenwerkingspartner: Oudewater Vitaal


Michelle Terpstra / Gouda


Daphne Vergeer / Boskoop


Sander Wagemaker / Oudewater


Onze locaties en agenda

Direct aanmelden