« terug naar vorige pagina

Lokale samenwerkingspartners

ZoHealthy werkt nauw samen met partners in diverse disciplines in het bereikbaar maken van een gezonde leefstijl voor iedereen.

Deze samenwerkingspartners organiseren aanvullende ondersteuning en – activiteiten die kunnen bijdragen aan het verliezen van gewicht voor deelnemers van het Overgewicht te lijf programma.

Deelname aan sport- of beweegactiviteiten via één van onze partners zal de overstap naar een lidmaatschap van een sportvereniging, doordat er sportieve vooruitgang wordt geboekt, helpen verkleinen.

De kosten voor deze activiteiten komen voor eigen rekening. U kunt bij uw zorgverzekeraar informeren welke kosten, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of diëtist, wel voor vergoeding in aanmerking komen.

Hieronder vindt u een overzicht van het huidige aanbod. 


Regio Oosterhout


 

Get in shape bij Broeders Sport en welzijn centrum

Broeders Sport en welzijn centrum brengt samen met ZoHealthy mensen in beweging met bokslessen. Boksen is een effectieve en leuke manier om overgewicht te lijf te gaan. Tijdens de lessen werkt u ook automatisch aan uw zelfvertrouwen, discipline en incasseringsvermogen. De lessen zijn voor ieder niveau toegankelijk.

Lesmomenten (tot 1 september 2020): maandag 9.00-10.00 uur & maandag en donderdag 18.45-19.45 uur 
Kosten: 1x per week: €25,- per maand / 2x per week: €35,- per maand
(bij 1x per week les is afwisselen tussen lesmomenten mogelijk)
Locatie: Abdis van Thornstraat 40 in Oosterhout

Voor meer informatie of een proefles kunt u direct contact opnemen met Robert Broeders
op telefoonnummer: 06-50634549. Of meld u aan voor een proefles met onderstaande button. 

Aanmelden voor een proefles

 


De Wandel Challenge vindt tijdelijk geen doorgang i.v.m. het coronavirus. Meer info volgt.
 

Wandel Challenge

Diverse zorgpartners in de regio hebben in samenwerking met de buurtsportcoach een Wandel Challenge georganiseerd voor iedereen voor wie het goed is om meer te bewegen. Gedurende een aantal weken gaat iedere deelnemer de uitdaging aan om zijn of haar loopafstand stap voor stap te vergroten. De Wandel Challenge wordt georganiseerd in Geertruidenberg, Oosterhout en Drimmelen.

Indien u interesse heeft in de Wandel Challenge kunt u zich hieronder alvast aanmelden bij Moove. U ontvangt dan bericht zodra wij meer weten.

Ik heb interesse in de Wandel Challenge

 


Wandelbootcamp

Wandelen heeft veel gezondheidsvoordelen. Tijdens de Wandelbootcamp bij Scorpio wordt er gewerkt aan het bereiken van deze positieve effecten door het verbeteren van spierkracht en conditie. Bovendien draagt wandelen in de buitenlucht bij aan een gezond geestelijk welzijn.

Er wordt in een stevig tempo gewandeld waardoor de hartslag wordt verhoogd, waarmee u uw conditie verbetert. Daarnaast worden er spierversterkende oefeningen uitgevoerd om uw lichaam sterker te maken.

De bootcamps starten op de atletiekbaan van Scorpio. Maar er zal ook gewandeld worden in de bossen van Oosterhout (niet in de winter).

Tijd: Woensdag 19.30 uur – 20.45 uur | Zaterdag 9.30 – 10.45 uur (start 1 oktober bij voldoende animo)
Locatie: Atletiek- en Trimvereniging Scorpio, Wilhelminakanaal Zuid 78 in Oosterhout
Kosten: € 32,- per kwartaal (voor deelname 1 of 2 keer per week).

Meld u aan voor een proefles op woensdag 30 september 2020 om 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u terecht bij Renate Boudewijns.

Ik wil me aanmelden voor de Wandelbootcamp

 


 

Fysiotherapie bij BeweegExpertise

Indien u lichamelijke klachten heeft die u belemmeren bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl kunt u samen met de leefstijlcoach bepalen of ondersteuning van een fysiotherapeut wenselijk is.

ZoHealthy werkt nauw samen met BeweegExpertise. U kunt ervoor kiezen aanvullend gebruik te maken van fysiotherapie bij deze praktijk. Het door u te volgen behandelingstraject zal dan in overleg met de leefstijlcoach starten. Indien u reeds onder behandeling bent van een fysiotherapeut kunt u uiteraard daar onder behandeling blijven.

 


 

Diëtist ABCdiëtistennetwerk

Wanneer u achterliggende gezondheidsklachten heeft dan kan het noodzakelijk zijn de hulp van een diëtist in te roepen. Deze kan u de juiste handvatten geven voor een gezonde leefstijl bij bijvoorbeeld diabetes of hartproblematiek.

ZoHealthy heeft een nauwe samenwerking met ABCdiëtistennetwerk, zodat u eenvoudig een diëtist uit dit netwerk kunt inschakelen. Uw leefstijlcoach informeert u hier graag over. U kunt vanzelfsprekend ook gebruik maken van de diensten van uw eigen diëtist.