« terug naar vorige pagina

U wilt gewicht verliezen

Op het moment heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Deze groep wordt nog steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) zijn er meer gezondheidsrisico’s.

Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Met het programma Overgewicht te lijf van ZoHealthy staat u er niet alleen voor. Wij ondersteunen u graag.

Voor wie?

Het programma Overgewicht te lijf is voor volwassenen met een BMI vanaf 30 én voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten. Het programma Overgewicht te lijf staat ook bekend als Coaching op Leefstijl (CooL) of Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Wat levert het u op?

Samen met u streven we naar een gezonde leefstijl waarbij u zich sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door uw leefstijl te veranderen kunt u ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen.

Overgewicht te lijf

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving.

  • Kwaliteitsprogramma

De kwaliteit van de overgewichtbegeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel. Het programma voldoet aan de Zorgstandaard Obesitas van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en NHG-Standaard Obesitas.

  • Team van ervaren professionals

De overgewichtbegeleiding wordt gegeven door ervaren leefstijlcoaches. Deze professionals hebben een geaccrediteerde opleiding leefstijlcoaching gevolgd om u optimaal te kunnen begeleiden met uw overgewicht. Alle leefstijlcoaches zijn bovendien lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Op een aantal locaties zijn ook diëtisten betrokken bij de overgewichtbegeleiding.

Andere zorgverleners die mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden zijn een fysiotherapeut, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach. Tenslotte kunt u kennismaken met de mogelijkheden in uw regio om op uw eigen niveau actief te worden.

Voor de begeleiding kunt u zich rechtstreeks aanmelden of doorverwezen worden via uw huisartsenpraktijk of een andere zorgverlener.

Aanmelden begeleiding