« terug naar vorige pagina

Je wilt gewicht verliezen

Bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft op dit moment overgewicht. Deze groep wordt nog steeds groter. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) zijn er meer gezondheidsrisico’s.

Vaak hebben mensen met overgewicht er al van alles aan gedaan om gewicht te verliezen, maar blijkt het moeilijk om dit vol te houden. Met het programma Overgewicht te lijf van ZoHealthy sta je er niet alleen voor. Wij ondersteunen je graag.

 

 

Voor wie?

Het programma Overgewicht te lijf is voor volwassenen met een BMI vanaf 30 én voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten. Het programma Overgewicht te lijf staat ook bekend als Coaching op Leefstijl (CooL) of Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Wat levert het je op?

Samen met jou streven we naar een gezonde leefstijl waarbij je je sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door jouw leefstijl te veranderen kun je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen.

Overgewicht te lijf

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving.

  • Kwaliteitsprogramma

De kwaliteit van de overgewichtbegeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel. Het programma voldoet aan de Zorgstandaard Obesitas van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en NHG-Standaard Obesitas.

  • Team van ervaren professionals

De overgewichtbegeleiding wordt gegeven door ervaren leefstijlcoaches. Deze professionals hebben een geaccrediteerde opleiding leefstijlcoaching gevolgd om je optimaal te kunnen begeleiden met je overgewicht. Alle leefstijlcoaches zijn bovendien lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Andere zorgverleners die mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden zijn een fysiotherapeut, een diëtist, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach. Tenslotte kun je kennismaken met de mogelijkheden in uw regio om op je eigen niveau actief te worden.

Aanmelden 

Voor de begeleiding kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaande button of doorverwezen worden via jouw huisartsenpraktijk of een andere zorgverlener.

Aanmelden begeleiding