« terug naar vorige pagina

Je wilt gewicht verliezen

Bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder heeft op dit moment overgewicht. Een groep die steeds groter wordt. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) zijn er meer gezondheidsrisico’s.

Vaak hebben mensen met overgewicht al meerdere pogingen gedaan om gewicht te verliezen. Maar het blijkt moeilijk om nieuwe gezonde gewoontes aan te leren. Met het programma Overgewicht te lijf van ZoHealthy begeleiden we je naar een nieuwe gezonde leefstijl.

 


Voor wie?

Je kunt aan het programma deelnemen wanneer je 18 jaar of ouder bent en je aan één van deze voorwaarden voldoet:

  • Je hebt een BMI van 30 of hoger OF
  • Je hebt een BMI van 25 of hoger én een middelomtrek van: 102 cm of meer (mannen) of 88 cm of meer (vrouwen) OF
  • Je hebt een BMI van 25 of hoger in combinatie met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico zoals een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekte

Wat levert het je op?

Samen met jou streven we naar een gezonde leefstijl waarbij je je sterker en beter voelt. Een gezonde leefstijl bestaat uit gezonde voeding, voldoende beweging, voldoende ruimte voor ontspanning én een goede nachtrust. Door jouw leefstijl te veranderen kun je ook blijvend gewicht verliezen en gezondheidsklachten voorkomen.

Overgewicht te lijf

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving.

  • Kwaliteitsprogramma

De kwaliteit van de overgewichtbegeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel. Het programma voldoet aan de Zorgstandaard Obesitas van het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) en NHG-Standaard Obesitas.

  • Team van ervaren professionals

Deelnemers worden begeleid door ervaren leefstijlcoaches. Onze leefstijlcoaches hebben een geaccrediteerde HBO-opleiding leefstijlcoaching gevolgd. Ook zijn zij aangesloten bij hun beroepsvereniging en hebben een vermelding in het kwaliteitsregister. 

Andere zorgverleners die mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden, zijn een fysiotherapeut, een diëtist, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach. Tenslotte kun je kennismaken met de mogelijkheden in jouw regio om op je eigen niveau actief te worden.

Aanmelden 

Voor de begeleiding kun je je rechtstreeks aanmelden via onderstaande button of doorverwezen worden via jouw huisartsenpraktijk of een andere zorgverlener.

Bij jouw huisarts of andere zorgverlener staat het programma ook bekend als Coaching op Leefstijl (CooL) of Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Aanmelden begeleiding