« terug naar vorige pagina

Slaaptraining Beter slapen

De slaaptraining is een intensieve vorm van behandeling voor mensen bij wie het slaapgedrag negatieve invloed heeft op het dagelijks functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Het doel van de training is het aanleren van een nieuw slaappatroon waardoor de kwaliteit van slaap wordt verbeterd.

De training vergt discipline en doorzettingsvermogen, maar daar staat tegenover dat de kwaliteit van slapen meestal snel verbetert.

 

 

Hoe werkt het?

Onze slaaptraining kun je individueel, in groepsverband en online volgen. Zo kun je altijd aan de slag op een manier die bij jou past. Tijdens de intake leer je wat slaaptraining voor je kan betekenen. Je maakt samen met jouw coach een realistisch plan wat aansluit bij de oorzaak van jouw slaapproblemen, jouw wensen en mogelijkheden.

 • Groepsbegeleiding 
  De groepsbegeleiding is een intensief programma van 6 weken. Deelname aan een groep biedt steun en draagt bij aan het behandelresultaat. De groepsgrootte is minimaal 7 en maximaal 15 deelnemers groot. Na de individuele intake (60 minuten) volgen 5 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur. Na een maand en na een half jaar volgen telefonische nagesprekken.
 • Individuele begeleiding
  Tijdens de individuele training heb je 1-op-1 contactmomenten met de slaapcoach. Deze begeleiding duurt in totaal 6 weken en na de intake (45 minuten) volgen 5 gesprekken (30 minuten). Na een maand en na een half jaar volgen telefonische nagesprekken.
 • Online begeleiding
  De meest flexibele vorm van onze slaaptraining volg je online. Hiervoor maken we gebruik van de online cursus i-Sleep. Na de telefonische intake met jouw coach (50 minuten) volg je de module zelfstandig online. De terugkoppeling van de slaapcoach ontvang je ook online.

Welke onderwerpen worden besproken?

 • De theorie van slaap en slaapprocessen
 • Het verkrijgen van inzicht in je eigen slaappatroon
 • Het verkrijgen van inzicht in je slaapbeleving
 • Kennis van een goede slaaphygiëne
 • Aanleren van een nieuw (beter) slaappatroon
 • Persoonlijke, praktische handvatten voor jouw dagelijks leven

Uitgebreide ondersteuning

Beter slapen wordt uitgebreid ondersteund met een werkboek en een slaapdagboek.

Locaties

De individuele- en groepsbegeleiding vindt plaats op onze locatie De Gekroonde Bel in Oosterhout.

Aanmelden

Je kunt je voor de slaaptraining rechtstreeks aanmelden via onderstaande button of worden doorverwezen via jouw huisarts of specialist in het ziekenhuis. Bekijk hier wat de kosten zijn voor deelname. 

Ik wil beter slapen