« terug naar vorige pagina

Je wilt stoppen met roken

Je wilt stoppen met roken. Misschien probeerde je al eerder te stoppen, maar bleek het lastig vol te houden. Want naast de verslavende werking van nicotine is het ook lastig de gewoonte van het roken te doorbreken. Roken is vaak verbonden met allerlei dagelijkse gewoontes, zoals het roken van een sigaret bij de koffie, na het eten of het roken om spanning te verlichten.

Begrijpelijk dus dat je roken niet zomaar kunt laten. Uit onderzoek blijkt dat rokers gemiddeld drie tot zeven stoppogingen nodig hebben om daadwerkelijk voor langere tijd te stoppen. 

 

Slecht voor de gezondheid

Maar niemand hoeft je natuurlijk meer te vertellen dat je beter kunt stoppen met deze verslavende gewoonte. Roken is heel slecht voor je gezondheid en kent daarnaast nog veel meer nadelige effecten. Wie stopt met roken voelt zich al snel gezonder, energieker en fitter. 

Aanmelden begeleiding

Stoppen met roken levert je veel op

 • Je krijgt snel meer lucht en je voelt je fitter
 • Jouw kans op ziektes als een hartinfarct, beroerte, COPD, longkanker en mond- en slokdarmkanker neemt af
 • Je vruchtbaarheid verbetert
 • De kans op een miskraam neemt af
 • Je verkleint het risico op complicaties bij een operatie
 • Je ruikt frisser, je stem wordt helderder, je huid verbetert en je haar wordt voller en glanzender
 • Je huis is frisser
 • Jouw omgeving heeft geen last meer van het roken
 • Je bent zelf baas over je eigen leven en niet meer afhankelijk van een sigaret
 • Je bespaart veel geld
 • En nog vele andere voordelen

Stoppen is de beste beslissing die je voor jezelf kunt nemen

Je bent al een eind op weg als je de voordelen van een rookvrij leven belangrijker vindt dan de nadelen van het stoppen met roken. Je vervult namelijk zelf de belangrijkste rol in het proces om te stoppen met roken. Het lukt alleen als je het zélf echt wilt. Stoppen met roken is de beste beslissing die je voor jezelf kunt nemen, óók op latere leeftijd. 

Stop samen met ZoHealthy

Met ZoHealthy sta je er niet alleen voor. Wij ondersteunen je graag.

 

 

 

 

 

 

 • Hoog slagingspercentage

Na het afronden van de persoonlijke begeleiding en groepsbegeleiding is ca. 80% van de deelnemers daadwerkelijk gestopt. ZoHealthy onderscheidt zich met name in de relatief grote groep mensen die na een jaar nog steeds gestopt is met roken.

 • Effectief programma

De kwaliteit van de stoppen-met-rokenbegeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel. Het programma is ontwikkeld vanuit de Masterclass Stoppen-met-Roken in samenwerking met Trudi Tromp, verslavingsarts van de Jellinek Kliniek.

De begeleiding voldoet aan de Behandelrichtlijn Stoppen met roken van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de herziene richtlijn ‘Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met rokenondersteuning’ en de Zorgstandaard Stop met Roken.

Verder is ZoHealthy partner van de Alliantie Nederland Rookvrij! en zetten we ons samen met partners als de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds in voor een Rookvrije Generatie.

Ook is ZoHealthy ambassadeur van de Taskforce Rookvrije Start van het Trimbos-instituut dat zich sterk maakt voor een rookvrije start van ieder kind.

Daarbij werkt ZoHealthy nauw samen met regionale zorgpartners zoals het Amphia Ziekenhuis, verloskundigenpraktijken en gemeenten.

 • Team van ervaren professionals

De stoppen-met-rokenbegeleiding wordt gegeven door ervaren stopcoaches. Deze professionals zijn speciaal opgeleid om je optimaal te kunnen begeleiden in het duurzaam stoppen met roken. Alle stopcoaches staan bovendien geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

 • Door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed

De stoppen-met-rokenbegeleiding valt volledig onder de basisverzekering van de meeste zorgverzekeraars en deelname heeft geen invloed op je eigen risico.

Meer info en aanmelden

Wil je bij jou in de buurt deelnemen aan Stoppen met roken? Bekijk onze agenda en locatieoverzicht voor meer informatie.

Agenda en locatieoverzicht

Voor de begeleiding kun je je zelf aanmelden. Of vraag je huisarts of medisch specialist om je aan te melden.

Aanmelden begeleiding