« terug naar vorige pagina

Je wilt stoppen met roken

Je denkt erover om te stoppen met roken. Daar zijn veel goede redenen voor. Misschien probeerde je het al eerder, maar bleek het stoppen lastig vol te houden. Dit kan je weinig vertrouwen geven in de kans dat een volgende stoppoging slaagt. Uit onderzoek is gebleken dat rokers gemiddeld drie tot zeven stoppogingen nodig hebben om daadwerkelijk voor langere tijd te stoppen.

Het is ook moeilijk iets op te geven dat zo verbonden is met het dagelijks leven. Een sigaretje bij de koffie, na het eten of op een feestje. Of een sigaret omdat je je gespannen voelt en om rustig te worden. De handeling is verslavend en daarnaast bevat een sigaret ook nog eens de verslavende stof nicotine. Begrijpelijk dus dat je het roken niet zomaar kunt laten.

Slecht voor de gezondheid

Niemand hoeft je meer te vertellen dat roken slecht is voor je gezondheid. Roken kent veel nadelen. Wie stopt met roken voelt zich al snel gezonder. Stoppen met roken heeft op iedere leeftijd zin, ook als je ouder bent. Er zijn veel goede redenen om te stoppen met roken, met name de voordelen voor je gezondheid zijn belangrijk.

Stoppen met roken levert u veel op

 • Je krijgt snel meer lucht en je voelt je fitter
 • Jouw kans op ziektes als een hartinfarct, beroerte, COPD, longkanker en mond- en slokdarmkanker neemt af
 • Je vruchtbaarheid verbetert
 • De kans op een miskraam neemt af
 • Je verkleint het risico op complicaties bij een operatie
 • Je ruikt frisser, je stem wordt helderder, je huid verbetert en je haar wordt voller en glanzender
 • Je huis is frisser
 • Jouw omgeving heeft geen last meer van het roken
 • Je bent zelf baas over je eigen leven en niet meer afhankelijk van een sigaret
 • Je bespaart veel geld
 • En nog vele andere voordelen

Je bent al een eind op weg als je de voordelen van een rookvrij leven belangrijker vindt dan de nadelen van het stoppen met roken. Je vervult namelijk zelf de belangrijkste rol in het proces om te stoppen met roken. Het lukt alleen als je het zélf echt wilt. Stoppen met roken is de beste beslissing die je voor jezelf kunt nemen.

Misschien ben je al eerder gestopt, maar bleek het lastig vol te houden. Met ZoHealthy sta je er niet alleen voor. Wij ondersteunen je graag.

Stop samen met ZoHealthy

ZoHealthy is specialist op het gebied van leefstijl en preventie en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een gezonde samenleving.

 • Hoog slagingspercentage

Na het afronden van de persoonlijke begeleiding en groepsbegeleiding is ca. 80% van de deelnemers daadwerkelijk gestopt. ZoHealthy onderscheidt zich met name in de relatief grote groep mensen die na een jaar nog steeds gestopt is met roken.

 • Effectief programma

De kwaliteit van de stoppen-met-rokenbegeleiding staat bij ZoHealthy hoog in het vaandel. Het programma is ontwikkeld vanuit de Masterclass Stoppen-met-Roken in samenwerking met Trudi Tromp, verslavingsarts van de Jellinek Kliniek.

De begeleiding voldoet aan de Behandelrichtlijn Stoppen met roken van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de herziene richtlijn ‘Behandeling van tabaksverslaving en stoppen met rokenondersteuning’ en de Zorgstandaard Stop met Roken.

Verder is ZoHealthy partner van de Alliantie Nederland Rookvrij! en zetten we ons samen met partners als de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds in voor een Rookvrije Generatie.

Ook is ZoHealthy ambassadeur van de Taskforce Rookvrije Start van het Trimbos-instituut dat zich sterk maakt voor een rookvrije start van ieder kind.

Daarbij werkt ZoHealthy nauw samen met regionale zorgpartners zoals het Amphia Ziekenhuis, verloskundigenpraktijken en gemeenten.

 • Team van ervaren professionals

De stoppen-met-rokenbegeleiding wordt gegeven door ervaren stopcoaches. Deze professionals zijn speciaal opgeleid om je optimaal te kunnen begeleiden in het duurzaam stoppen met roken. Alle stopcoaches staan bovendien geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

 • Volledige vergoeding door zorgverzekeraars

De stoppen-met-rokenbegeleiding valt volledig onder de basisverzekering van de meeste zorgverzekeraars en deelname heeft geen invloed op je eigen risico.

Voor de begeleiding kunt je je rechtstreeks aanmelden of doorverwezen worden via jouw huisartsenpraktijk of een andere zorgverlener.

Aanmelden begeleiding