« terug naar vorige pagina

Coaching op Leefstijl (CooL)

Wat is de Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI)?

Coaching op Leefstijl (CooL)* is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Een GLI is een programma waarin je advies en begeleiding krijgt over: (de combinatie van) gezonde voeding, gezonde gewoontes en gezonde beweging. Door hierin veranderingen te maken die je kunt volhouden, wordt jouw gezondheid beter en voorkom je gezondheidsklachten.

In Nederland zijn verschillende GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering (bekijk hier onder welke voorwaarden). CooL is 1 van deze 4 programma’s.

Iedere GLI duurt 2 jaar. Een GLI bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken onder begeleiding van zorgverleners. Het aantal bijeenkomsten, gesprekken en zorgverleners verschilt per GLI-programma. In het 1e jaar leer je je leefstijl te veranderen. In het 2e jaar leer je de veranderingen vol te houden.

Ik wil starten met een gezonde leefstijl

Het GLI-programma Coaching op Leefstijl (CooL)

Je start met een intake bij de leefstijlcoach. Je krijgt uitleg over het programma CooL en je kunt je vragen stellen. Samen kijken jullie of dit programma bij je past. Jij bepaalt zelf of je wilt starten met het programma. Samen met de leefstijlcoach maak je een plan voor het eerste jaar.

0 – 12 maanden

  • Je komt 8 keer bij elkaar met je eigen groep onder begeleiding van de leefstijlcoach.
  • Daarnaast heb je 5 individuele gesprekken met de leefstijlcoach om je te ondersteunen bij het leren van nieuwe gezonde gewoontes.
  • Je maakt ook kennis met verschillende sporten in de buurt. Jouw leefstijlcoach helpt je om een sportclub of beweegactiviteit te vinden die bij je past, zodat je ook na de cursus wilt blijven bewegen.

13 – 24 maanden

  • Je komt 8 keer bij elkaar met je eigen groep onder begeleiding van de leefstijlcoach.
  • Daarnaast heb je 5 individuele gesprekken met de leefstijlcoach om je te ondersteunen bij het volhouden van je nieuwe gezonde gewoontes. Daarin bespreek je wat er goed gaat en wat niet. Samen kijken jullie naar oplossingen waar deze nodig zijn.

Wil jij starten met gezonder worden? 

Bekijk onze agenda voor een leefstijlcoach of een GLI bij jou in de buurt. Zodat je weet waar en wanneer je kunt starten.

Meld je vervolgens op 1 van deze manieren aan:

  • Meld je direct aan via deze button

Ik wil starten met een gezonde leefstijl

⇒ Welke GLI past bij jou? 

Er zijn in Nederland 7 GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering. CooL is 1 van deze programma’s. Het is belangrijk dat je kiest voor een GLI die bij jou past. Met de handige keuzehulp maak je de juiste keuze. Niet alle GLI’s zijn in iedere regio of woonplaats beschikbaar. Bekijk hier waar we de GLI van jouw keuze aanbieden.

Ga naar de website van CooL voor meer informatie of download de volledige folder Leefstijl in balans – CooL.